DRIFT TRIKE

Šta je Drift  Trike?

Drift trajk je malo tricikl vozilo koje ima veliki prednji točak i i dva manja točka na zadnjoj osovini. Zadnji točkovi su  od kartinga i preko njih se montira cev od tvrde "pvc" plastike ili poletilena, Trajkovi su dizajnirani da vozačima na asfaltiranim površinama omoguće kontrolisano i lako klizanje pri malim brzinama, Akcenat kod trajkova je stavljen na zabavu i driftovanje.

U praksi ima vise tipova drift trajkova (drift tricikala), a najzastupljeniji su oni koji koriste nožni pogon. Ovaj tip trajkova se koristi na zatvorenim brdskim stazama ili manjim poligonima. Vozači njima upravljaju tako što koriste silu gravitacije Ili energiju uz  pomoć nožnih pedala (kao kod bicikala). Ovi trajkovi se se nazivaju  i ”Brdski drift trajkovi".

U poslednje  vreme sve  popularniji su motorni drift trajkovi. Oni se obično koriste na većim asfaltiranim putevima i stazama. Za pokretanje ovih trajkova koristi se motorni ili elektro pogon. Informacije, uputstva i pravilnik o njima uskoro će biti postavljen na našem sajtu.

Kratka istorija Drift Trajkova:

Izvorni  Brdski drift trajk je nastao na Novom Zelandu pre 15 godina, a nedugo zatim mnoštvo sledbenika je dobio u Australiji, Americi i Kolumbiji.

Svoju ogromnu popularnost trajk je dobio pre par godina osvojivši najpre Evropu.

Drift trajk - manija je postala omiljena zabava među hiljadama entuzijasta, kako među mlađima tako i među  starijiima.  Razlog za ovoliku popularnost drift trajkova leži u činjenici da Drift trajk nije skup, da se lako može napraviti i da je veoma  jeftin za održavanje a najbitnije od svega - odlična je sprava za razonodu, slobodno vreme, sport i hobi.


NAJAVA DOGAĐAJA