AUTO TJUNING KLUB

TUNING-STYLING » AUTO TJUNING KLUB

Kako je sve počelo?

Sportski klub “Auto tuning klub” osnovan je 2004. god. (Aleksandar Jokić, Zoran Jokić, Veljko Bogdanović) sa ciljem da unapredi jednu novu vrstu sporta u Srbiji – Tuning & Styling. Ubrzo sa velikim entuzijazmom, počeo je da okuplja sve zaljubljenike u ovaj vid sporta.

Prva manifestacija u organizaciji SAK Auto tuning kluba bila je 17. aprila 2004. godine na Beogradskom sajmu pod imenom Auto Show 2004.

Ubrzo zatim, nizale su se manifestacije jedna za drugom… Nakon uvođenja nove discipline: trke na 402 m i organizovanja prvih takvih trka u Srbiji, Auto Tuning klub je manifestacijom okupio na batajničkom aerodromu preko 50.000 ljudi.
To je bio znak da je budućnost Tuning Styling manifestacija u Srbiji zagarantovana.

Tuning Styling Show®

Tuning Styling Show® manifestacija, zaštitni znak ATC-a, sastoji se iz izložbe i ocenjivanja kvaliteta modifikovanih automobila (Styling), merenja jačine i kvaliteta audio sistema u automobilima (dB, SQ) i niza propratnih tačaka kao što su nastupi DJ-eva, muzičkih grupa, plesnih grupa, atraktivnih devojaka, paljenja guma u mestu (Burn-out), pokaznog drifta (proklizavanja automobila pod uglom) itd..
Do sada, Auto Tuning klub je organizovao blizu trideset Tuning Styling Show® manifestacija na različitim lokacijama i gradovima na kojima su bili prisutni takmičari iz skoro svih okolnih zemalja na Balkanu.

Drift Race®

Drift race, koji je Auto tuning klub prvi put uveo na našim prostorima, predstavlja zanošenje automobila tokom vožnje, a govori o sposobnosti vozača koji na krajnje atraktivan način, bočnim proklizavanjem i zanošenjem zadnjeg dela prelazi stazu (više informacija o driftu na stranici DRIFT). Do sada, Auto tuning klub je organizovao šest Drift Race® manifestacija u Beogradu i dve u Kragujevcu. Interesovanje za ovaj vid sporta je sve veće i ne sumnjamo da je kombinacija Tuning Styling Show-a® i Drift Race-a u budućnosti nerazdvojna.

Nakon pune četiri godine postojanja Auto tuning kluba, i uspešno održanih blizu trideset Tuning Styling® manifestacija, sa ponosom možemo reći da smo unapredili Tuning Styling u Srbiji i konačno ga doveli na jedan zavidan nivo.

Drift King of Europe

Nakon četiri godine organizovanja Tuning Styling manifestacija i održavanja prvih drift trka u Srbiji, Auto tuning klub zajedno sa časopisom Tuning Styling, sa ponosom objavljuje da je po drugi put uspešno održao najpoznatiju međunarodnu drift manifestaciju u Evropi – “KING OF EUROPE”. Grad Kragujevac bio je domaćin i suorganizator ovog internacionalnog hepeninga 26. i 27. jula 2008. godine, kao i 09. i 10. maja 2009. Više informacija na sajtu DRIFT.RS

Saradnja sa međunarodnim sportskim klubovima

Auto tuning klub poslednjih godina redovno posećuje manifestacije ostalih sportskih klubova u regionu (Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Grčkoj, Mađarskoj, Austriji) kako bi ojačao i učvrstio međunarodnu saradnju. Takođe, redovno prati nove trendove iz auto branše i u saradnji sa časopisom Tuning Styling informiše sve ljubitelje auto sporta.

Saradnja sa medijima

Medijske kuće koje su nas podržale i podržavaju u našim akcijama su:
RTV Pink ,TV B92 , RTS 1, RTS 2 , TV Fox, TV Kopernikus, TV Enter, TV Košava, TV Metropolis, TV Avala, TV Politika, SOS kanal, RTV Studio B, TV Požarevac, TV Paraćin, TV Jesenjin, TV Panonija, Kanal 9, RTV In, TV Delta, TV Apolo, TV Most, TV Maraton, TV Palma, Art TV, TV Kraljevo, TV Šabac, TV Spektrum…

Od novinskih kuća: Blic, Politika, Večernje Novosti, Press, Top Speed, Auto Oglasi, Kurir, Sport, Auto Bild, Auto Start, Sat revija, Auto Svet, Automarket, Politika Ekspres i dodaci, Blic news, Dnevnik, Sportski žurnal, Ekipa, Danas, Glas Javnosti, Gazeta, Skandal, Svet.

Među njima se nalaze i radio stanice: Radio S, Radio Pink, Radio 021, Radio Sajam, Radio As, Radio Maraton, Radio Delta, Radio Hit, Radio Inbaco, Radio Licej, Radio Vaga, Radio Žabac i mnoge druge. Medijsku podršku pružile su nam i mnogobrojne internet stranice kojima se zahvaljujemo kroz međusobnu saradnju.

Kompanije koje su nas pratile kao sponzori na prethodnim događajima su: Telenor, Sony, Comtrade, Mazda, Novosadska mlekara, Minaqua, Sony Playstation, Shark, Red Bull, Alpine, Magnat, MB pivara, Jelen Pivo, Apatinska pivara, centar Boban-Sparco, JBL, SAL-elementa, MR-Momo, Zeder, Lasta, EKO Hellenic Petrol…

Takođe, više puta su nam izlazili u susret sekretarijati za sport i omladinu, kao i turističke i sportske organizacije grada Beograda, Kragujevca i Novog Sada.


NAJAVA DOGAĐAJA
 • Na parkingu Autoprevoza Čačak, 3. i 4.jula voze se trke SDC šampionata i Dana šampiona

  Ovogodišnja, 2. po redu sportska manifestacija koja promoviše auto sport ali i bezbednu vožnju sloganom "Ulica nije trkačka staza! ", održaće se prvog vikenda u julu u Čačku.

  Tokom dva dana, ljubitelji adrenalinskih i atraktivnih vožnji u bočnom klizanju automobila - driftu,  biće u prilici da uživaju u vožnjama trideset drift vozača  , od kojih čak deset  iz Bugarske i nekoliko iz Hrvatske i Slovenije.

  U subotu se voze dve trke domaćeg šampionata, u kojima dva takmičara u isto vreme, na stazi voze jedan pored drugog a u nedelju se vozi međunarodna trka.

  Program oba dana počinje u 11 časova a organizator je Tjuning klub iz Beograda.

 • - Važno - Obaveštenje, namenjeno novim drift vozačima


  U cilju popularizacije i omasovljenja ove mlade auto discipline u Srbiji, od ove trkačke sezone uvodi se   „Street“  klasa!


  Uskoči u auto,  nauči da driftuješ i kvalifikuj se za Serbian Drift Championship!

  SDC je serija koja omogućava vozačima svih nivoa iskustva i modifikacija na automobilima da učestvuju na drift trkama u „Pro“ ili „Street“  klasi.

  Šta ti je potrebno da se pridružiš popularnoj drift familiji? 

  Ukratko, neophodan je automobil  koji ima zadnju vuču i koji nije snažniji od 300ks.  Pneumatici na njemu nesmeju biti veći od propisanih 225 x 17".

  Sportsko sedište - popularna kadica i pojas sa kačenjem na četri tačke su obavezni  ( mogu i sa isteklom homologacijom).

  I sad najvažnije: zaštitni kavez/ roll bar  se preporučuje ali u prvoj sezoni učestvovanja nije obavezan!

  Potrebna je i trkačka licenca koju izdaje Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS). 

  Od  opreme potrebne  vozaču obavezani su trkački kombinezon, patike i kaciga ( može i sa isteklom homoloacijom).

  Možda nemate budžet da napravite  čudovište snage 400 i više ks ali je zato „Street“ klasa osmišljena za vas. Ovo je jedinstvena šampionska serija koja vozačima svih nivoa veština i podešavanja automobila, omogućava da se jeftino nadmeću i da pod jednakim uslovima pokušaju da se popnu na podijum.

  Kompetan pravilik za drift disciplinu  možete pogledati na našoj internet prezentaciji   https://www.tuning.rs/  i na sajtu granskog saveza   http://www.sakss.org.rs/  

  Planiran je trening za sve početnike ali i za iskusne vozače pred početak  ovogodišnje sezone u terminu: nedelja, 5.april 2020. godine i vozi se u Čačku.

  Na kraju, nemojte nikad smetnuti s uma: Ulica nije trkačka staza!

  Novi pravilnik za drift-2020.pdf

 • Sportski Auto Tjuning klub I Auto moto klub Low Family su organizatori treće, trke SDC šampionata! • Mala promocija Drifta i Stylinga u Valjevu

 • DRIFT TRKA PO TREĆI PUT U VALJEVU

 • DESETI PUT ZA REDOM U ČAČKU

 • DRIFT I TJUNING STAJLING PO PRVI PUT U POŽAREVCU

 • "Ulica nije trkačka staza"

 • Zapalile su se čačanske adrenalinske lamele a takvu drift seansu Srbija još nije videla!

 • Stajleri i Tjuneri najavljuju svoj dolazak u Čačak!

 • Uzbudljiv početak nove sezone

 • Euforija koja prati drift i tuning počela na Sajmu...

  Na sajmu automobila u Beogradu Bg Car Show štand Auto tjuning kluba nalazio se u Hali 2 u B nivou.
  Posetioci su i ove godine imali priliku da se upoznaju sa pet atraktivnih automobila i jednim drift trajk motociklom. Svoje automobile su izložili drifteri Zoran Savić i Goran Jevtić.

 • Drifteri i tjuneri na sajmu automobila

 • Kalendar Drift trka u Srbiji 2018

 • Uspesno zavrsena Tuning i Drift sezona u 2017godini na Novosadskom Sajmu automobila

  Na otvorenom prostoru Novosadskog sajma u sklopu "Tuning day" - a održane su atraktivne drift vožnje automobila, na veliko oduševljeno više hiljada ljudi koji su imali priliku da uživaju u tom nesvakidašnjem spektaklu.

  Posetioci su mogli da vide četiri moćna vozila snage od 300 do 700 „konja“ koja imaju pogon na zadnjim točkovima i prilkom  proklizavanja u krivinama koriste inerciju tako da „plešu“ uz mnogo dima i adrenalina, na opšte zadovoljstvo svih u gledalištu.

  Potom su posetioce zabavili egzibicionisti sa svojim kartinzima i trajkovima, a nedugo zatim usledila je i trka prepuna adrenalina i zabave u kojoj su se takmičili drift vozači protvi popularnih "rejsera", odnosno učesnika trka sa ubrzanjem na 201 metar.

  "STREET RACE 201" trke poznatije su u javnosti kao trke ubrzanja, a prilagođene su tako da u njima na pravcu odnosno stazi dugačkoj 201 metar mogu učestvovati vozači koji svoja vozila koriste svakodnevno u javnom saobraćaju, ali su neki automobili podešeni  i napravljeni  isključivo za takav vid auto sporta. Oni su u potpunosti opravdali očekivanja razvijajući veliku brzinu za kratko vreme, koja se jedva mogla ispratiti golom okom.

  Održano je i "burnuot" takmičenje gde su svi posetioci Sajma automobila mogli da osete miris paljenih guma sa automobila koji su se mahnito kretali na otvorenom prostoru Novosadskog sajma, a viđeno je  Db merenje muzičke snage, te merenje zvuka izduvnog sistema gde su se na atraktivan način predstavili svi zaljubljenici u glasnu muziku, koji su u svoja automobilska ozvučenja uložili mnogo truda, vremena, ali i novca.

  Nesvakidašnji automobili zainteresovali posetioce

  Izložba modifikovanih automobila na kojoj je predstavljeno na desetine sportskih, ali i putničkih kola koja su stilizovana i prilagođena po ukusima vlasnika za potrebe drifotvanja i uživanja u glasnoj muzici, nalazilo se u  Hali 4 Novosadskog sajma na Sajmu i posetioci  su mogli da ih vide samo u subotu na Sajmu automobila. Naravno uz snažne automobile idu i lepe devojke a jedna od iznenađenja je bila i Atina Ferari.


  Predsednik "Auto tuning club"-a iz Beograda i organizator današnje izložbe Aleksandar Jokić kazao je da je veoma zadovoljan posetom, kao i kvalitetom izloženih modifikovanih automobila. To su tjunirani automobili, sređeni po meri svojih vlasnika, automobili sa doteranim izgledom, sa dobrim felnama, sa snažnim ozvučenjem, zanimljivih boja, odnosno nesvakidašnji automobili koji se ne mogu često videti na ulicama naših gradova ili na putevima, istakao je Jokić.


  Da održavanje i sređivanje specijalno modifikovanih automobila košta mnogo, potvrdio nam je i organizator izložbe. Kako napominje, da bi se stilizovao automobil za kategoriju drift, potrebno je izdvojiti od šest do 30 hiljada evra, mada gornja granica zapravo ne postoji.

  Neki od izložbenih automobila prerađivani su na više kontinenata, a vlasnici takvih automobila ne štede ni vreme, ni novac da bi od svojih ljubimaca napravili nesvakidašnju atrakciju.

  Kada je reč o stavljanju snažnog ozvučenja u automobil, nekada je bilo potrebno 150 hiljada, a danas kvalitetno i kompetentno ozvučenje možete nabaviti za 50 hiljada dinara, naglasio je Jokić.

  Pasija koja traje

  U Hali 4  Novosadskog sajma 28.oktobra 2017.godine bili  su izloženi  automobili među kojima je bilo onih i onih koji su od prvobitnog izgleda zadržali samo šasiju i motor.

  Jedan od ljudi koji su mnogo vremena uložili u što bolje automobilsko ozvučenje je i Ante Milina iz Šida, a njegova bela Nissan "micra" je proizvedena 1995. godine, premda je on vlasnik tog automobila od 2001. godine. On je napomenuo da je do sada uložio toliko novca u svog ljubimca da je mogao kupiti nov automobil koji košta nekoliko desetina hiljada evra, ali da njemu ništa ne može zameniti osećaj "nevremena u autu" kada pusti muziku u svom automobilu.

  U početku sam ulagao samo u muziku, a sada sam prešao i na stilizovanje. Stavio sam sportske opruge od 30 milimetara, uradio sam takozvanu kosku između amortizera koja ih ojačava. Zbog muzike sam ugradio jači alternator od 180 ampera, stakla su mi klonirana, imam vrhusnki odbrambeni sistem koji štiti moje ozvučenje od lopova, ugrađen je alarmni sistem, GPS, led svetla, sportski auspuh i bezbroj drugi stvari, napomenuo je Milina koji  se takmičio na Tuning day - u u DB drag rejsing takmičenju, u merenju najglasnijeg zvuka u unutrašnjosti vozila a DB  zapravo označava decibele nivoa zvučnog pritiska.

  Da sređivanje automobila predstavlja opsesiju, dokazuje i 72-ogodišnji Bogdan Jovanović iz Beograda koji je na današnju izložbu dovezao svog čuvenog Golfa "dvojku" GTI od 1800 kubika iz 1989. godine, koji je od originalnog izgleda sačuvao samo šasiju i motor. Taj metalik crni automobil izgleda kao da je upravo izašao iz fabrike, a njegov vlasnik kaže da je u njega uložio višedecinijski trud.


  On je maksimalno spušten, zadnja sedišta su izbačena, stavljene su mu "sedamnaestice" gume što je neuobičajeno za taj automobil, odrađena je "šminka" motora i kompletne unutrašnjosti, gepeka i muzičkog dela. Dodavao sam, prepravljao sam, a uglavnom sam sve radio sam na ovom automobilu. Uživam u stilizovanju iako sam zakoračio u osmu deceniju i ovde sam najstariji momak, kroz osmeh je zaključio Bogdan.


  Svi zainteresovani posetioci Sajma automobila bili u prilici da saznaju sve u vezi sa modifikovanjem automobila, a vlasnici takvih kola, bili su veoma  otvoreni za razgovor uz obećanje da će uvek svakom  ko ima nameru da tjunira svoj auto dati informacije koje se odnose na cenu, način uređivanja i održavanja, ali i da će rado izmeniti iskustva sa svim ljubiteljima muzike, brzine i dizajna automobila.

 • Valjevo 17. i 18. jun 2017 - Round 2

  DRIFT SPEKTAKL U VALJEVU 17-18. JUNI

  Program oba dana za posetioce počinje u 12:00 časova, a finalne trke će se voziti od 17 časova.
  Cena ulaznice iznosi 300 dinara.

  Pre trke potrebno je popuniti formular prijave, kako bi prijava bila važeća. Prijavu možete popuniti na linku PRIJAVA ZA VOZAČE...